نیشابور فردا- تولید تخم مرغ در شهرستان نیشابور به عنوان یکی از قطبهای تولید این ماده غذایی ارزشمند در خراسان رضوی با رشد چشمگیری روبرو شده است.
تولید تخم مرغ در شهرستان نیشابور به عنوان یکی از قطبهای تولید این ماده غذایی ارزشمند در خراسان رضوی با رشد چشمگیری روبرو شده است.
معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیشابور از پیشبینی تولید سالانه ۸ هزار تن تخم مرغ در این شهرستان خبر داد که نشاندهنده رشدی قابل توجه و معادل ۱۴ درصد نسبت به سال گذشته است. این افزایش تولید، نشاندهنده پویایی و رشد بخش کشاورزی شهرستان و تلاشهای پیگیر در راستای تأمین نیازهای داخلی و صادرات محصولات است.
جهش ۱۴ درصدی در تولید
علی مبارکی، معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیشابور، ضمن اشاره به روز ۱۷ مهر (روز جهانی تخم مرغ) گفت: شهرستان نیشابور دارای ۱۲ واحد مرغداری تخمگذار صنعتی است که ظرفیت تولید بیش از ۶۰۰ هزار قطعه تخم مرغ در سال را دارد. وی افزود: میزان تولید تخم مرغ شهرستان نیشابور در سال گذشته در حدود ۷ هزار تن بوده که امسال با توجه به وضعیت پولتریزی در واحدهای تخمگذار، پیشبینی میشود که این رقم به ۸ هزار تن برسد. این میزان تولید نشاندهنده رشدی معادل ۱۴ درصد است.
مقایسه وضعیت تولید تخم مرغ در نیشابور با سال گذشته
با توجه به آمارهای منتشر شده تولید تخم مرغ در نیشابور در سال گذشته ۷ هزار تن گزارش شده بود. پیشبینیهای جدید حاکی از آن است که تولید امسال با رشد ۱۴ درصدی به ۸ هزار تن خواهد رسید. این رشد چشمگیر در تولید، نتایج اقدامات مثبت در واحدهای مرغداری و توجه به تکنیکهای نوین در صنعت طیور شهرستان نیشابور است که به افزایش ظرفیت تولید و بهبود کیفیت تخم مرغ منجر شده است.
تخممرغ نیشابور؛ نه تنها در استان بلکه در کشور نیز حرفی برای گفتن دارد
مبارکی ادامه داد: با میزان مصرف سرانه ۱۵ کیلوگرم برای هر نفر، حدود ۵ هزار و ۲۵۰ تن تخم مرغ در شهرستان نیشابور مصرف میشود که مازاد آن به شهرستانها و استانهای دیگر ارسال میگردد. این امر حاکی از آن است که شهرستان نیشابور توانسته علاوه بر تأمین نیاز داخلی خود، سهم قابل توجهی در تأمین تخم مرغ سایر مناطق کشور ایفا کند.
نیشابور، رتبه پنجم تولید تخم مرغ در خراسان رضوی
علی مبارکی در ادامه گفت: شهرستان نیشابور سهم ۹ درصدی از تولید تخم مرغ استان خراسان رضوی دارد و در حال حاضر رتبه پنجم تولید تخم مرغ را در این استان به خود اختصاص داده است. این جایگاه در استان که یکی از استانهای بزرگ و فعال در تولید محصولات کشاورزی و دامی است، نشاندهنده موقعیت ویژه نیشابور در تولید تخم مرغ و نقش آن در تأمین امنیت غذایی منطقه است.
تخممرغ؛ غذای کامل و ضروری در رژیم غذایی
تخممرغ یکی از مغذیترین و مقرون بهصرفهترین منابع غذایی است که در تمام دنیا مصرف میشود. این ماده غذایی به عنوان منبع غنی از ۱۳ نوع ویتامین و مواد معدنی، پروتئین، امگا ۳ و ۶، و اسیدهای آمینه ضروری شناخته میشود. مصرف روزانه یک عدد تخممرغ برای افراد سالم و سه عدد در هفته برای بیماران خاص توصیه میشود. این ویژگیها نشاندهنده اهمیت مصرف تخم مرغ در رژیم غذایی مردم است و بهویژه در روزهای اخیر که توجه به تغذیه سالم بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است.
با توجه به رشد چشمگیر تولید تخم مرغ در نیشابور، این شهرستان به یکی از مراکز کلیدی تولید تخم مرغ در استان خراسان رضوی تبدیل شده است. افزایش تولید، ظرفیتهای صادراتی و ارتقاء سهم بازار داخلی، همه عواملی هستند که میتوانند در توسعه اقتصادی این منطقه و تأمین نیازهای غذایی کشور نقش مهمی ایفا کنند. به نظر میرسد شهرستان نیشابور همچنان به مسیر رشد خود در این صنعت ادامه دهد و با توجه به پتانسیلهای موجود، در سالهای آینده شاهد افزایش بیشتری در تولید تخم مرغ خواهیم بود.
لینک کوتاه : https://neyfarda.ir/?p=14296